donderdag 24 mei 2012

Amazon geïnteresseerd om Pan Am te redden

De internetwinkel Amazon loopt al een tijdje rond met plannen om een eigen online TV-dienst te beginnen. Eerder deze maand riep ze alle mensen met een origineel idee voor een sitcom of kinderprogramma op om hun script op te sturen. Het bedrijf beloofde elke maand minstens één idee in productie te brengen (lees dit artikel, met dank aan Frank Mulder van De Nachtvlinders voor de tip). Daarnaast zal de internetwinkel ook een aantal bestaande reeksen uitzenden. Zo heeft het bijvoorbeeld al de rechten om het eerste seizoen van Pan Am aan haar klanten aan te bieden.

Pan Am werd oorspronkelijk uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC, maar deze besliste om geen tweede seizoen te bestellen. Nu wil Amazon zeer graag in het gat duiken en de reeks overnemen van de zender en zelf een tweede seizoen bestellen. Er zijn reeds eerste gesprekken geweest tussen Amazon en producent Sony Pictures TV.

Sony Pictures TV heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze de show graag voor een tweede seizoen wilt laten terugkeren. De show was in Amerika misschien geen succes, maar werd wereldwijd wel vlot verkocht (bij ons zond VIJFtv de reeks uit). Vooral in Europa had de reeks enorm succes en het kreeg op het TV-festival in Montreal de Gouden Roos voor beste serie.

Voorlopig gaat het natuurlijk nog maar om verkennende gesprekken. Zodra er meer informatie is, vindt u het op deze blog terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen